Geïnspireerd op de grote Meesters en Mythologie

Mythologische onderwerpen zijn voor mij een bron voor de verbeelding, waarin godsdienst en sprookjes elkaar raken. In de kunst van de grote Meesters word ik getroffen door de kracht en de schoonheid. Die indruk probeer ik te vertalen naar een eigen beeld. Soms wordt een deel uitgelicht, soms worden elementen gecombineerd of toegevoegd. 


Natuur: landschappen, luchten en flora

De schoonheid die ik in de natuur zie, zit soms juist in de kleine imperfecties. De rollen hooi, die als ‘pukkels’ in het Franse landschap liggen, een hek met prikkeldraad op de voorgrond, of een elektriciteitspaal aan de horizon. De lucht wordt pas interessant als er wolken zijn, en bloemen als deze beginnen te verwelken. De perfectie bestaat bij gratie van de imperfectie.


Stillevens

Bij stillevens probeer ik de essentie der dingen te benadrukken. Het verstilde object, het dreigende van een slagschaduw, of het statische van een kandelaar ten opzichte van het dynamische van een wakkerend vlammetje. Daarmee probeer ik leven te geven aan het dode object. 

Hieronder een voorbeeld van mijn manier van werken: de kleur van het doek gebruik ik als achtergrondkleur voor het onderwerp, terwijl ik de achtergond daaromheen wit maak met gesso (soort grondverf voor schildersdoek). Met een 0,5 mm potloodje teken ik het onderwerp heel gedetailleerd, waarbij het contrast tussen licht en donker de vorm plasticiteit geeft.